tag:blogger.com,1999:blog-54837715689129698682024-03-13T12:25:57.514-07:00Retete culinare ca la MamaSimbotinhttp://www.blogger.com/profile/05702101148745363985noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5483771568912969868.post-88835126896704998312013-10-25T00:44:00.002-07:002013-10-25T00:47:07.896-07:00Mancare de mazare cu puiMancarica de mazare este una din mancarurile mele preferate pe care o gatesc de cel putin odata pe saptamana.
Ingrediente:<br /><br />Mazare proaspata sau 2 borcane de mazare conservata<br />1 morcov<br />Cateva tomate<br />2 cepe<br />1 ardei gras rosu<br />Pui (aripi si pulpe)<br />Pasta de tomate<br />1 legatura de marar<br /><br />Mod de preparare:<br /><br />Ceapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, ardeiul se toaca cubulete, rosiile se paseaza iar puiul se portioneaza in bucati mici. <br />Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si apoi ardeiul. Dupa ce le-am calit bine adaugam si puiul. <br />Stingem cu apa fiarta, adaugam piper, sare si lasam pe foc. Dupa ce au fiert putin adaugam si mazarea iar la sfarsit rosiile. <br />Dam la cuptor sa scada si la sfarsit adaugam pasta de tomate si marar. <br />
Pentru a indulci putin <a href="//jocuri-gatit.eu/">mancarica</a>, in cazul in care mazarea nu este sufficient de dulce , se poate adauga zahar dupa gustul fiecaruia.Simbotinhttp://www.blogger.com/profile/05702101148745363985noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5483771568912969868.post-84868730538901049082013-05-29T23:30:00.001-07:002013-05-29T23:30:23.742-07:00Piept de pui la cratita cu legume si vin alb<b>Dificultate : redusa</b><br />
<b>Timp de preparare : 45 minute</b><br />
<b>Cantitate : 2 portii</b><br />
<br />
<b>Ingrediente</b><br />
1 lingura untpartea alba de la 1 fir de praz, feliata1 catel de
usturoi, tocat400 gr cartofi, curatati si taiati cuburi200 gr piept de
pui, fara pielita, taiat cubulete250 ml vin alb250 ml zeama de supa de
pui1 lingurita thym uscat si maruntit100 gr iaurt200 gr pastai verzi,
fierte <br />
<b>Preparare</b><br />
Topeste untul intr-o cratita apoi adauga prazul si usturoiul si
caleste-le pana cand prazul s-a inmuiat, aprox.5 minute.Adauga cartofii,
pieptul de pui, vinul alb si zeama de supa de pui, acopera cratita si
lasa sa fiarba 30-40 minute pana cand cartofii si puiul s-au
facut.Aeezoneaza cu sare si piper dupa gust, adauga thym si iaurtul si
amesteca.Serveste preparatul cu pastai verzi. Simbotinhttp://www.blogger.com/profile/05702101148745363985noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5483771568912969868.post-34879335797315502902013-05-29T23:29:00.003-07:002013-05-29T23:29:32.452-07:00Piure de conopida cu spanac si sos de tomate<b>Dificultate : redusa</b><br />
<b>Timp de preparare : 30 minute</b><br />
<b>Cantitate : 2-4 portii</b><br />
<br />
<b>Ingrediente</b><br />
1 capatana mare de conopida, curatata si taiata in buchetele100 ml
lapte25 gr unt1 lingurita mustarsare si piper, dupa gust250 gr spanac
fiert Pentru sosul de tomate<br />
3 linguri
ketchup250 ml bulion de rosii/pasta de tomate3 catei de usturoi,
zdrobiti2 lingurite otet balsamic1 lingura amidon alimentar1 lingurita
zaharsare si piper, dupa gust <br />
<b>Preparare</b><br />
Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie
apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita
mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o cratita 3
linguri ketchup cu 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate si usturoiul
zdrobit si otetul balsamic.Cratita se pune pe foc potrivit si se lasa
amestecul sa dea intr-un clocot.Intre timp amidonul se amesteca cu 50
ml apa rece apoi se incorporeaza in sosul din cratita.Sosul se gateste
amestecand continuu pana cand se va ingrosa.Se adauga 1 lingurita zahar
si sare si piper, dupa gust.Piureul de conopida se aseaza pe farfurie
iar langa acesta se pune spanac peste care se toarna sos de rosii si se
serveste.Acest preparat se poate servi si ca garnitura la carne.Simbotinhttp://www.blogger.com/profile/05702101148745363985noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5483771568912969868.post-25688997211911963402013-05-29T23:28:00.002-07:002013-05-29T23:28:36.636-07:00Papanasi cu miere<b>Dificultate : redusa</b><br />
<b>Timp de preparare : 30 minute</b><br />
<b>Cantitate : 4 portii</b><br />
<br />
<b>Ingrediente</b><br />
500 gr branza de vaci150 gr gris50 ml lapte15 gr miere de salcam15 gr
miere poliflora1 lingurita esenta de vanilie1 lingurita esenta de
portocale2 batoane de scortisoara 200 gr fulgi de migdale<br />
<br />
<br />
<b>Preparare</b><br />
Se pune o oala cu apa la fiert in care se adauga batoanele de
scortisoara.Fulgii de migdale se prajesc usor, intr-o tigaie, fara
grasime.Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,
cele 2 feluri de miere si esentele.Se adauga laptele si se amesteca
bine.Din compizitia rezultata se formeaza bilute.Dupa ce apa a dat in
cloct, se aduaga bilutele si se lasa sa fiarba pana cand se ridica la
suprafata.Se scot cu spumiera si se dau prin fulgii de migdale apoi se
servesc stropiti cu miere. Simbotinhttp://www.blogger.com/profile/05702101148745363985noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5483771568912969868.post-90113855029080280792013-05-15T00:29:00.001-07:002013-05-29T23:14:34.784-07:00Tort usor cu ciocolata si cafea<b class="margin-to-photo">Tipul retetei:</b> Desert<br />
<span class="yield margin-to-photo"><b>Numarul de portii:</b> 8</span><br />
<b class="margin-to-photo">Timpul de preparare:</b> 30 <span class="prepTime">Minut(e)<span class="value-title" title="PT30M"></span></span><br />
<b class="margin-to-photo">Timpul de gatire:</b> 30 <span class="cookTime">Minut(e)<span class="value-title" title="PT30M"></span></span><br />
<b class="margin-to-photo">Dificultate:</b> Foarte usor<br />
<br />
<div class="ingr mb5">
<b>Ingrediente:</b><br />
<br />
<div class="ingredient">
3-4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate cubulete<br />
50 gr zahar<br />
1 lingurita mix de condimente (scortisoara, cuisoare, ghimbir,coriandru)<br />
50 gr stafide<br />
4 foi de placinta<br />
25 gr unt, topit<br />
150 ml lichior de ciocolata</div>
<div class="ingredient">
</div>
<div class="ingredient">
</div>
<div class="ingredient">
<div class="instr mb5">
<b>Preparare:</b><br />
<br />
<div class="instructions">
Incalzeste
cuptorul la 200⁰C.Intr-o cratita, pe foc mediu, pune merele, zaharul, 1
lingurita mix de condimente, stafidele si 100 ml lichior de
ciocolata.Acopera cratita si lasa merele sa se inmoaie putin, aprox.6
minute.Lasa amestecul sa se raceasca putin.<br />
Amesteca untul topit cu
50 ml lichior de ciocolata.Taie foile de placinta in 3 parti pe
lungime.Unge fiecare foaie cu unt topit aromat.Pune o lingura de amestec
cu mere la capatul fiecarei fasii de aluat si impacheteaza fiecare
fasie astfel incat sa obti un triunghi.Aseaza triunghiurile formete
intr-o tava de copt si da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit
si au devenit crocante.</div>
</div>
</div>
</div>
Simbotinhttp://www.blogger.com/profile/05702101148745363985noreply@blogger.com1